Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Landsbygdsupproret

17 november 2022 @ 19:00 - 20:30

Landsbygdsupproret

Musik & Show

Ett musikaliskt manifest med nyskriven musik för våra landsbygder.

Landsbygdsupproret är en föreställning om drömmar och utopier. Om byråkrati och rationalitet. Om hopp och att våga tro på något. Och om att vi, som befolkar Sveriges landsbygder, har en avgörande roll att spela i en rörelse framåt. Det blir upphottad lokalpolitik paketerad som folkmusikshow. Det blir folkbildning och folkrörelse. Tillsammans med sin tremannaorkester vill musikern Samantha Ohlanders påbörja ett samtal om hur vi skapar det samhälle vi vill ha.

– Landsbygdsupproret är inte till för staden. Det här riktar sig direkt till oss i periferin. Ett slags samhälleligt tankeexperiment där landsbygden med dess berättelser, erfarenheter och kultur får stå i centrum. Genom musiken kan vi skapa samtal. Koppla ihop trådarna. Brodera ut. Väven växer. Väcker aktion. Och en vilja att ta makten över sin tillvaro, säger Samantha Ohlanders.

Samantha Ohlanders är sedan länge engagerad i landsbygdsfrågor. Hon har tidigare turnerat med Riksteatern i de hyllade föreställningarna Fäboland och Nationalparken. Hon är aktiv i föreningen Unga på landsbygden, som jobbar för att förändra synen på landet och utmana den urbana normen samt arbetar som krönikör för Hälsingetidningarna med fokus på landsbygdsfrågor.

Föreställningen görs i samarbete med Folkteatern Gävleborg. Gävleborgsturné våren 2022 och Riksteaterturné under hösten 2022.

Samantha Ohlanders
Övriga musiker på scen: Staffan Jonsson, Emil Skogh och Ebba Wigren

Av: Samantha Ohlanders
Musikkomposition: Samantha Ohlanders samt trad
Jinglar: Emil Skogh, Ebba Wigren, Staffan Jonsson och Edvard Grieg
Dramaturg: Alexandra Loonin
Scenograf: Annika Bromberg
Kostymdesigner: Tove Berglund
Maskdesigner: Jessica Hedin
Ljusdesign: Ingvar Mikander

Producent

Riksteatern

Detaljer

Datum:
17 november 2022
Tid:
19:00 - 20:30
Evenemang Kategori:

Arrangör

Riksteaterföreningen i Olofström