Laddar Evenemang

Evergreenish är det återuppståndna bandet som på slutet av 90-talet fick uppdraget att åka Norrland runt på kombinerad konsert och seminarieturné för att där stärka de unga jazzstuderande tjejerna. Då var det ännu inte så många kvinnliga jazzmusiker som var aktiva på svenska jazzscener. Efter att ha spelat mellan 1997-2006 tog bandet en paus för att delta i andra konstellationer, och återuppstod först hösten 2018 på Stockholms Jazz Festival.

I april 2002 tog dåvarande jazzklubbsordföranden Urban Hansson sitt av honom omtyckta Evergreenish till Olofström. Nu 16 år senare är de tillbaka efter Urbans önskemål och till hans ära.

Som bandnamnet antyder spelar bandet de evigt ”gröna” melodierna från ”The American Songbook” i första hand, även om det kanske inte är de allra vanligaste. Repertoaren sträcker sig från Thelonious Monk till Monica Zetterlund. Be-bop, ballader, swing och sväng i instrumentalnummer och med både svenska och engelska texter som framförs av sångerskan Tessan Milveden.

Medverkande: Catharina Wiborgh – altsax, Ann Blom – piano, Ivar Lindell – bas,Jesper Kviberg – trummor och Tessan Milveden – sång